02/05/2008

"El Museu de l'Art de la Pell, Vic" por de la Fuente Andrés (2004)

Félix de la Fuente Andrés; “El Museu de l’Art de la Pell: Collección Andreu Colomer Munmany (Vic)”, Ausa 21(153) (2004) pp. 323-346.
URL (Raco)

Fruit de la transformació d’una collecció privada en un museu de titularitat pública, el Museu de l’Art de la Pell de Vic resulta un museu atípic. Amb la perspectiva dels vuit anys de vida del museu des de la seva creació, l’estudi analitza el projecte museològic i la seva aplicació en l’àmbit local com a «museu de doble via», el projecte museogràfic i la definició dels espais, l’estructura funcional i la planificació d’activitats. Per acabar, s’estableixen possibles línies de treball per al futur.

Abstract:
The product of the transformation of a private collection into a publicly owned museum, the Museu de l’Art de la Pell deVic has emerged as a highly atypical institution. From the perspective of its eight years as a public museum, this study analyses the museological project and its application on the local level as a “two-way museum”, the museographic project and the definition of the areas, the functional structure and planning for activities. Finally, it suggests possible approaches for the future.